Donosimo vam novosti, zanimljivosti, Božiju riječ ... i puno toga što život znači!

Umro dominikanac fr. Jozo MravakObavještavamo vas da je 5. studenoga 2020. u 72. godini života, 50. godini redovništva i 45. godini svećeništva prešao s ovoga svijeta u vječnost član Hrvatske dominikanske provincije Navještenja Blažene Djevice Marije, kapelan Vojnog ordinarijata u RH, vojna kapelanija „Sv. Nikola Biskup“ u Floti HRM Split-Lora.

Sprovodne obrede predvodit će mons. Jure Bogdan, vojni biskup u Republici Hrvatskoj, na splitskom groblju Lovrinac u ponedjeljak, 9. studenog 2020., u 12:00 sati. Sv. misu zadušnicu predslavit će fr. Slavko Slišković, provincijal, u crkvi Gospe od Ružarija (Sv. Dominik), Hrvojeva 2, Split, neposredno nakon sprovoda.

Preporučujemo ga u vaše molitve! Počivao u miru Božjem!

****

Fr. Jozo Mravak rođen je 8. listopada 1948. u Gali, od oca Bariše i majke Kate, r. Jagnjić. Nakon osnovne škole koju je pohađao u Gali (Obrovac Sinjski) upisao je dominikansku gimnaziju u Bolu na Braču, gdje je i maturirao godine 1968. Prve zavjete u Redu propovjednika položio je 16. rujna 1970. u Dubrovniku, a svečane 14. prosinca 1974. u Zagrebu. Za svećenika je zaređen 21. prosinca 1975. u Zagrebu.

Filozofsko-teološki studij pohađao je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu (1969.-1975.). Tijekom svoga redovničkog života fr. Jozo je živio i djelovao kao svećenik, kateheta i dušobrižnik u Samostanu Kraljice sv. Krunice u Zagrebu, Samostanu sv. Dominika u Trogiru, Samostanu sv. Katarine Aleksandrijske u Splitu te u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Hamburgu, a kao vojni kapelan Hrvatske ratne mornarice u vojnoj kapelaniji „Sv. Nikola Biskup“ u Splitu-Lori.

IZVOR: https://www.dominikanci.hr