Donosimo vam novosti, zanimljivosti, Božiju riječ ... i puno toga što život znači!

Proslava Prve Pričesti – 24. listopada 2020.

Ranije danas smo istakli kako bi Prva Pričest trebala biti u subotu, 17. listopada 2020. godine, iako je zakazani datum dosad bio 24. listopada. Promijenili smo datum i zato sam vam odmah poslao mail danas jer su nam prvo u crkvi Sv. Marije prije nekoliko dana, a onda i jutros i u crkvi Sv. Olafa otkazali taj termin zbog zahtjeva svoga rasporeda. U međuvremenu su mi se neki od vas javili kako rodbina iz Domovine već ima kupljene zrakoplovne karte, a i da su kako smještaj gostiju, tako i restorani rezervirani za 24. listopada. Zato smo odlučili vratiti datum proslave na 24. listopada 2020. godine i tražiti ćemo neku drugu crkvu održavanje Prve Pričesti.
Pokušati ćemo dobiti crkvu Sv. Franje Asiškog na Barmbeku (adresa: Lämmersieth 38, 22305 Hamburg).

Proslava Prve Pričesti će se održati u subotu, 24. listopada 2020. godine, u 10h i u 12h.

Odabrali smo ovaj datum nadajući se da će do tada biti ublažene epidemiološke mjere ne bismo li što normalnije proslavili Prvu pričest. Kako je izgledno da se to neće dogoditi, treba imati na umu da ćemo morati pristati na kompromise. Prije svega, ograničen je broj vjernika u crkvi, najviše stotinu pojedinaca istodobno.

Pokušali smo osmisliti rješenje da uz prvopričesnike budu prisutna i njihova oba roditelja. Odlučili podijeliti prvopričesnike u dvije skupine, na dvije zasebne sv. mise Prve Pričesti koje će se slaviti jedna za drugom, u 10h, pa u 12h. Tako u crkvu možemo uz prvopričesnike primiti i roditelje (50), te po potrebi mlađeg brata ili sestru koji ne mogu ostati sami bez nadzora roditelja. Svi ostali, nažalost, morati će pričekati vani.

Svake nedjelje u listopadu do dana proslave Prve Pričesti nakon sv. mise u 18h, u crkvi Sv. Olafa, imati ćemo probe za prvopričesnike kako bi naučili kojim redom i kako se pričestiti. Dakle, imati ćemo prvopričesničke probe: 27. rujna, 4. i 11. listopada 2020. godine, nakon nedjeljne sv. mise u 18h. Ovu nedjeljnu sv. misu u 18h dodajemo zbog probi za prvopričesnike kako ne bismo morali odvraćati nikog od redovitih nedjeljnih misa zbog ograničenog broja vjernika u crkvi uslijed epidemioloških ograničenja.

Prvopričesnička ispovijed i podjela prvopričesničkih halja biti će po skupinama u tjednu prije Prve Pričesti – od ponedjeljka, 19. listopada, do petka, 23. listopada, u Hrvatskoj katoličkoj misiji, od 17h do 18:30h. Na popisu koji vam proslijeđujemo možete vidjeti koji dan vaš prvopričesnik treba doći na ispovijed i preuzimanje halje. Primorani smo tako organizirati ispovijed i preuzimanje prvopričesničkih halja zbog epidemioloških mjera, pa molimo za razumijevanje.

Za troškove organizacije Prve Pričesti, molimo vas kotizaciju od 15 eura. Tim novcem ćemo pokriti snimanje i fotografiranje Prve pričesti da bi sve obitelji prvopričesnika dobile snimku i fotografije na USB-u, kao i troškove vezane uz prvopričesničke haljine.  S tim na umu, molimo da prvopričesničke haljine vratite u tjednu nakon Prve pričesti, najkasnije do svetkovine Svih svetih, 1. studenog, kako bismo ih oprali i i spremili za sljedeću godinu.

Ovu obavijest šaljemo svima na e-mail adrese koje ste nam dali pri prijavi prvopričesnika. Ako niste primili ovaj e-mail, već ste pročitali ovu obavijest na našem Facebook profilu ili web-stranici Misije, naš e-mail je vjerojatno blokiran vašim spam filterom ili došlo do tipfelera pri upisu e-mail adrese. Zato sve dodatne upite možete poslati: mirko.vlk.op@gmail.com

P.S. Nismo ovdje stavili popise koji će prvopričesnici primiti Prvu Pričest na sv. misi u 10h, a koji u 12h radi zaštite njihove privatnosti i identiteta. Popis će biti poslan izravno roditeljima e-mailom.

S poštovanjem,

Mirko Vlk OP