Niz sitnih događaja čine naš život, učinimo sve da budu vrijedni sjećanja!

Pomoć Ukrajini – humanitarna akcija Nadbiskupije HamburgProšlo je više od mjesec dana od izbijanja rata u Ukrajini, koji svakodnevno uzrokuje golemu patnju tog potlačenog naroda prijeteći, također, svjetskom miru. U ovom mračnom času, kao članovi Crkve posebno smo pozvani moliti za mir. To smo činili i na Prvu korizmenu nedjelju, kada smo u crkvi Svete Marije (Mariendom) zajedno s ukrajinskim svećenikom vlč. Stefanom Vorotnjakom i generalnim konzulom Republike Hrvatske, u nazočnosti velikog broja vjernika slavili svetu misu za mir u Ukrajini. Tada smo iz prve ruke, od ukrajinskog svećenika vlč. Stefana, slušali informacije o pogubnosti rata i o stradanju ukrajinskog naroda.

Prošloga tjedna je hamburški nadbiskup, mons. Stefan Hesse, potaknuo sve župe i sve zajednice u svojoj Nadbiskupiji – tako i Hrvatsku katoličku misiju – na prikupljanje pomoći za ratom pogođenu Ukrajinu. Nadbiskup, kao pravi Pastir svoje Nadbiskupije zahvaljuje svima koji su se velikodušno odazvali njegovim pozivima na molitvu, post i djela milosrđa. Isusovi smo učenici i učenice, i posebno kroz ovo korizmeno vrijeme pozvani smo i na vidljiv način iskazati tu svoju blizinu s pogođenima posljedicama sukoba.

Budući da nemamo drugih mogućnosti za organizaciju transporta, Misija će prikupljati samo novčanu pomoć, koju ćemo onda u ime naše zajednice proslijediti dalje na račun Nadbiskupije.

Zato će u Petu korizmenu nedjelju (3.4.2022.) sva novčana sredstva koja se prikupe na svim svetim misama, zajedno s milostinjom, biti naša pomoć Ukrajini. Novčana pomoć prikupljat će se do Cvjetnice (10.04.2022.); a može se uplatiti i preko računa Hrvatske katoličke misije, ili direktno na račun Nadbiskupije Hamburg. Brojevi obaju računa stavljeni su ispod.

Nemojmo zaboraviti da smo i sami bili izbjeglice, bili smo ratom pogođeni te su nam dobro znane patnje i stradanja onih koji su sada u takvoj situaciji. Od srca zahvaljujemo za svaku na vašu pomoć!

Spendenkonto:

Erzbistum Hamburg
Darlehnskasse Münster (DKM)
IBAN: DE 3740 0602 6500 0000 5151
Stichwort: Ukraine

Hrvatska Dominikanska Provincija Navjestenja Blazene Djevice Marije
Schmilinskystrasse 14, 20099 Hamburg
IBAN: DE89 2008 0000 0560 7279 01
BIC: DRESDEFF200
Verwendungszweck: Pomoć Ukrajini

o. Anto Bobaš OP

voditelj HKM Hamburg