Donosimo vam novosti, zanimljivosti, Božiju riječ ... i puno toga što život znači!

Online prijavnica za vjeronauk u školskoj godini 2019/2020.

Kako bismo svima olakšali prijavu za vjeronauk od ove godine možete prijaviti svojeg vjeroučenika online tako što ćete preko svoga osobnog računala ili mobitela ispuniti prijavnicu na linku ispod:

 

Online prijavnica za vjeronauk u školskoj godini 2019/2020.

 

Jednom kada ispunite sve instance prijave, ne zaboravite potvrditi slanje prijanice klikom na PODNESI/SUBMIT gumb na dnu prijavnice.

Osobni podaci koje upisujete u prijavi dostupni su samo fr. Mirku Vlku. Jednom kada je postupak prijave za školsku godinu 2019/2020. dovršen, svi će podaci biti prebačeni u .xls tablicu i prijave će tada biti pobrisane.

Slavlje sakramenta traži odgovarajuću pripremu. Evo što je u planu:

– Prvopričesnici trebaju pohađati vjeronauk, koji se održava uz Hrvatsku školu u određene dane u tjednu na različitim lokacijama u gradu. Na online prijavi za vjeronauk, koju možete naći na web-stranici Misije, označite da prijavljujete svoje dijete za Prvu pričest i koji dan u tjednu dolazi na vjeronauk.

– Od prvopričesnika se očekuje redovito dolaziti na svetu misu nedjeljom i zapovijedanim blagdanom. Isto tako, prvopričesnici će sjediti u prvim klupama, odmah pred oltarom, kako bi izbliza sudjelovali u liturgiji. Prije sv. mise će biti i kratka kateheza za djecu koja će ukratko objasniti neki dio misnog slavlja i tako produbiti razumijevanje djece što znači dolazak u crkvu i kako treba sudjelovati u liturgiji.

– Otprilike 6 tjedana prije samog slavlja Prve pričesti biti će i probe, koje će se održavati nakon svete mise u 15h, u Mariendomu.

– Tjedan dana prije samog slavlja Prve pričesti biti će i Ispovijed prvopričesnika. Istodobno će se podijeliti i prvopričesničke haljine, koje smo odlučili dati sašiti i uvesti od ove godine. Tako da upozoravamo roditelje prvopričesnica, ne moraju kupiti posebne haljine za slavlje Prve pričesti.