Niz sitnih događaja čine naš život, učinimo sve da budu vrijedni sjećanja!

Online prijave za sv. mise svaki tjedanPrijave za misna slavlja – SMJERNICE

1) Ako se uspješno prijavite za sv. misu jedne nedjelje, molimo, odgodite prijavu za sv. misu odmah sljedeće nedjelje. Dakle, dopustite da se u ponedjeljak i utorak prijave oni koji nisu bili na sv. misi prošle nedjelje ili već neko vrijeme, pa ako ostane slobodnih mjesta do srijede, onda se prijavite.
Glede bogoslužja za Sveto Trodnevlje i Uskrs, molimo, odaberite jedan samo jedan dan od Velikog ćetvrtka do Uskrsne nedjelje za koji ćete se prijaviti, a ostale dane dajte priliku i drugima.

2) Nemojte dolaziti na sv. misu neprijavljeni. Time kršimo epidemiološke mjere i riskiramo sankcije. One koji su to u prošlosti činili, već smo osobno upozorili. Ne dovodite sebe i nas u neugodnu situaciju.

3) Nemojte nazivati Misiju i pitati možete li se prijaviti mimo reda i uobičajenog postupka online prijava i prijava preko telefona za umirovljenike ne samo za sljedeću nedjelju nego i za nedjelju nakon te ili za Uskrs, iako prijave za uskršnje mise nisu ni počele.

4) Nemojte se prijavljivati za više sv. misa istodobno u različitim terminima spekulirajući da će vam barem jedna prijava proći. Iako je ova taktika razumljiva – a svakako zahvaljujemo onima koji se onda odjave ako im prođe više od jedne prijave – takvo postupaje nije u duhu pravednosti, odnosno fair playa.

Hrvatskoj katoličkoj misiji u Hamburgu nije do toga da ikome branimo dolaske na sv. mise. Zato dosada nismo na nikakav način aktivno ograničavali ni uvjetovali prijave za liturgijska slavlja niti se želimo dovesti u situaciju da to činimo. Imamo povjerenja u vjernika i oslanjamo se na njihov osjećaj časti da će poštivati ove smjernice. Unaprijed vam svima zahvaljujemo na razumijevanju.

 

Nedjeljna sv. misa u 18h je prije svega misa za vjeroučenike, posebno za prvopričesnike i krizmanike, jer je propovijed i kateheza (priprema) za sakramenate Prve Pričesti i Sv. Potvrde. Zato prvopričesnici i krizmanici, koji su se prijavili online za vjeronauk, primaju na svoju e-mail adresu link za prijavu na sv. misu u 18h. Ako ostane slobodnih mjesta, prijave za sv. misu u 18h su otvorene od četvrtka prijepodne svaki tjedan.

 

Vjernici starije životne dobi (65+) mogu se prijaviti na misna slavlja preko telefona.

Jednom kad sva mjesta budu popunjena nove se prijave više neće primati.