Donosimo vam novosti, zanimljivosti, Božiju riječ ... i puno toga što život znači!

Online prijava za vjeronauk – uključuje Prvu Pričesti i KrizmuKLIKNI – ONLINE PRIJAVA ZA VJERONANUK – KLIKNI

 

Prvopričesnici i roditelji prvopričesnika, kao što vam je već ranije najavljeno, ove nedjelje – 27. rujna – održavamo prvu prvopričesničku probu nakon sv. mise u 18h u crkvi Sv. Olafa (Speckenreye 41). Molimo vas, dođite i na samu sv. misu, ne samo na probu nakon sv. mise, budući da će nam i sv. misa biti „dio probe“ npr. prvopričesnici će pod misom sjediti prema istom rasporedu po kojem će sjediti i na samoj Misi Prve Pričesti i kada dođe vrijeme za Pričest izlaziti će i primiti blagoslov od svećenika na isti način kako će primiti svoju Prvu Pričest. Na taj način će prvopričesnicima biti jasnije što trebaju činiti na svojoj Prvoj Pričesti, a i sama proba nakon sv. mise će biti kraća.

Podsjećamo da će se prvopričesničke probe održavati na ovaj način i sve ostale nedjelje do same Prve Pričesti, 24. listopada. Svjesni smo kako djeca u listopadu imaju školske praznike, zato i imamo toliko proba, jer ne očekujemo da će svi prvopričesnici stići na sve probe. Važno je neka dođu na što je više proba moguće kako bi što bolje razumjeli što je sakrament Euharistije i ne bi li im trema oko Prve Pričesti bila što manja.

Na isti način će se nakon Prve Pričesti održati i probe za krizmanike u nedjelje, 25. listopada i 1. studenog.

Kada prođu Prva Pričest i Krizma, nastaviti ćemo sa slavljem nedjeljne sv. mise u 18h, u crkvi Sv. Olafa, kao svojevrsnu zamjenu za vjeronauk subotom koji ne možemo kao dosada održavati zbog epidemioloških mjera. Većina djece koja pohađaju vjeronauk na hrvatskom jeziku dolazi subotom. Dodamo li tu i roditelje koji ih dovode i čekaju u hodniku, često s mlađom braćom i sestrama, jednostavno ne možemo jamčiti da neće doći do zaraze. Zato pozivamo svu djecu, koja bi u normalnim okolnostima pohađali vjeronauk subotom, na sv. misu nedjeljom u 18h pod kojom će propovijed biti njima prilagođena i pratiti nastavni program vjeronauka.

Ova nedjeljna sv. misa za djecu održavati će se neovisno o nastavi hrvatskog jezika i školskim praznicima. Potičemo sve da budu redoviti i savjesni u dolascima, ali isto tako razumijemo kad je riječ o nepredviđenim okolnostima, bolesti i putovanjima.

Vjeronauk ponedjeljkom, utorkom i petkom održava se u isto vrijeme i na istim lokacijama kao i prošlih godina, uz poštivanje epidemioloških mjera.

Kao i prošle dvije godine, ovdje možete naći link za online prijavu za vjeronauk. U online prijavi se treba označiti koji dan će prijavljeno dijete dolaziti na vjeronauk. Kontakt podatke onih koji označe ‘vjeronauk nedjeljom’ uzimamo kao i evidenciju prisutnih na nedjeljnoj misi u 18h, koju prema epidemiološkim odredbama trebamo čuvati u slučaju izbijanja zaraze ne bi li epidemiolozi mogli utvrditi kontakte zaraženih.