Donosimo vam novosti, zanimljivosti, Božiju riječ ... i puno toga što život znači!

Odgoda Prve Pričesti

Dragi prvopričesnici i roditelji prvopričesnika,

Nažalost, kako se situacija razvija, nećemo biti u mogućnosti proslaviti Prvu pričest kako je izvorno planirano: u subotu, 16. svibnja 2020. godine.

Nadali smo se kako će do sredine svibnja biti olabavljene epidemiološke mjere opreza i predostrožnosti koje onemogućavaju dostojno euharistijsko slavlje i podjeljivanje potrebnih sakramenata. No, nove informacije iz Biskupije su pokopale i tu slabu nadu.

Stoga samo odlučili pomaknuti datum proslave Prve pričesti na subotu, 24. listopada 2020. godine. Istina, ovaj datum jest malo kasno. Odabrali smo ga uzimajući u obzir vaše i svoje obaveze u to doba godine, kao što su planirano misijsko hodočašće i jesenski školski praznici u prvoj polovici listopada. Također se uzdamo da će do tada biti ublažena zabrana javnog okupljanja većeg broja ljudi i socijalno distanciranje kako bismo mogli imati prvopričesničku prvu ispovijed, što normalnije slavlje Prve pričesti na kojem će roditelji i obitelj prvopričesnika moći biti prisutni te sam čin pričešćivanja tijekom kojeg prvopričesnik i svećenik neće morati nositi zaštitnu masku na licu, zaštitne rukavice ni biti na maksimalnom odmaku jedno od drugoga.

Naravno, ništa od toga nam nije zajamčeno tako da moramo imati na umu kako ćemo i tada možda morati pristati na neke kompromise.

Zahvaljujemo na razumijevanju u ovim nesvakidašnjim okolnostima i što shvaćate kako se ništa od ovoga ne događa iz naše obijesti ili lijenosti nego zato što moramo balansirati između naše svećeničke dužnosti i zahtjeva javne sigurnosti i zdravlja koje od nas traže Biskupija i njemačka država.

S poštovanjem,

o. Mirko Vlk OP