O nama

Hrvatska katolička misija

Hrvatska katolička misija u Hamburgu kroz riječi, djela, pjesmu…

Hrvatska katolička misija u Hamburgu ima ulogu okupljati naše ljude na nedjeljnom bogoslužju, tumačiti im vjeru i riječ Božju, dijeliti sakramente i pružati im mogućnost da se okupljaju u hrvatskim misijskim centrima u raznim prigodama, posebno kulturnim i zabavnim.

U Hrvatskoj katoličkoj misiji stojimo na službi hrvatskom čovjeku i svakom vjerniku. Važnost našeg djelovanja za njih je neprocjenjiva. Životna priča svakog našega hrvatskog čovjeka u tuđini je posebno ispričana i predstavlja samo njemu znanu životnu borbu uspjeha i promašaja, patnje i boli za najbližima i domovinom, osobne sreće i nesreće.
Već dugi niz godina, mi u Misiji  smo vjerni pratioci i oslonac svakoga vjernika pojedinca i cijele hrvatske katoličke zajednice na ovom području.

U našem radu Misije sudjeluju:

Anto Bobaš - Hrvatska katolička misija

Anto Bobaš, dipl. teol., (Brajkovići, Travnik), hrvatski je rimokatolički svećenik iz redova dominikanaca, kršćanski rock glazbenik i hrvatski pjesnik.

Rodio se u Brajkovićima kod Travnika u višečlanoj vjerničkoj obitelji od desetero djece, od kojih je danas sedmero živih. U životu se odlučio biti redovnikom, zaredio se u dominikancima i uskoro je postao svećenikom, kao i još njegovo dvoje braće dok im je jedna sestra časna sestra.

U obitelji mu se slušala rock glazba stila s kraja 60-ih i početka 70-ih. Na njega su utjecala starija braća koja su nabavljala gramofonske ploče sastava kao što su Deep Purple, Nazareth, T-Rex, Uriah Heep, Rolling Stones, Beatles…, a od domaćih bendova: Bijelo dugme, Teška industrija, Indexi, kasnije Divlje jagode.

Više o meni i mom djelovanju tijekom 30 godina mog svećeništva pogledajte na web stranici www.pateranto.com

 

Dr. sc. Mirko Irenej Vlk (Slavonski Brod), djetinjstvo je proveo u Oriovcu, župa Sv. Emerika, dvadesetak kilometara udaljenom od samog grada. Tijekom srednjoškolskog obrazovanja u klasičnoj gimnaziji Fra Marijana Lanosovića u Slavonskom Brodu  kao izvannastavnim aktivnostima bavio se glumom u školskoj dramskoj skupini, te novinarstvom pri školskom časopisu Anabasis.

Nakon srednje škole upisao je Katolički Bogoslovni Fakultet u Đakovu. Diplomirao je 16. veljače 2010. godine s diplomskim radom na temu ‘Enciklika Spe Salvi pape Benedikta XVI. i Teologija nade Jürgena Moltmanna’.

Nakon novicijata u Dubrovniku, ujesen 2011. godine upisao je Poslijediplomski studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, specijalizaciju iz dogmatske teologije. Obranom licencijatskog rada pod naslovom ‘Crkva u novoj političkoj teologiji Johanna Baptista Metza’ postigao je akademski stupanj licencijata teologije (lic.theol.) 2014. godine. Trenutačno piše doktorsku disertaciju na temu ‘Politička teologija 20. stoljeća: Carl Schmitt i J.B. Metz’.  

Doživotne zavjete je dao u samostanu i crkve Kraljice sv. krunice 17. kolovoza 2014. godine. Za đakona je zaređen 25. listopada 2014. u zagrebačkoj katedrali. Za svećenika je zaređen 27. lipnja 2015. u sisačkoj katedrali. Od zaređenja do listopada 2016. godine bio je kapelan u župi Kraljice sv. krunice, Zagreb.

Doktorirao na Katoličkom bogoslovnom fakultetu, Sveučilište u Zagrebu, 06. studenog 2020. godine s disertacijom “Politička teologija 20. stoljeća: Carl Schmitt i Johann Baptist Metz”.

 Fra Mirko Irenej Vlk - Hrvatska katolička mislija