Projekt „Glasnici nade“ je spoj suvremenih glazbenih izričaja s temeljnim kršćanskim naukom! "Povezivanje profanog i prolaznog rock'n'rolla s ne-prolaznim Evanđeljem nesumnjivo je veoma bizarno, ali se događa", kako kaže p. Anto Bobaš.

Kršćanski metal bend “Red” – 190. emisija “Oni rokaju”: HKR, ponedjeljak, 22:30h

Već je tome dulje vremena, otkako me progoni jedno pitanje, pitanje na koje ne nalazim odgovora. Pitam se: zašto ljudi masovno idu slušat’ Ivana Krstitelja, dok danas, činjenica je, iz Crkve odlaze, napuštaju je, ispisuju se!? – Zašto?! Pravi odgovor leži u samoj osobi Ivana Krstitelja! Kad ovo kažem, mislim, da Ivanova riječ upućena slušateljima onog vremena itekako odgovara njegovom životnom stavu. Ivanova odjeća, njegov način življenja – to dvoje potpuno se slaže sa sadržajem njegovog propovijedanja. I to je ono što njegov nastup i njegovu pojavu čini uvjerljivim.

Mi, današnji propovjednici, mi bismo imali toliko toga za naučiti od Ivana Krstitelja. – Jer, pogledajmo malo, kako izgledaju naše propovijedi?!

– Propovije­damo o ljubavi, a naša djela i naše riječi često su toliko neljubazne;

– govorimo o odricanju, kod čisto dobre za­rade;

– potičemo na popuštanje, na suzdržavanje, a ponekad smo sami toliko kruti;

– propovijedamo o služenju, a sami sanjamo vladalačke i sudačke stolice.

A kada postane toliko očito, da se naša djela razlikuju od naših riječi, mi se uopće ne trudimo prikriti ih, nego još uvjerljivije nastavl­jamo dalje.

Kršćanski momci iz američkog metal benda „Red“ opako su se naoštrili za nadolazeću noć. Udarat će žestoko, rokat će kršćanski. Oni dolaze iz američke države Tennessee, točnije iz grada Nashville-a, grada u kojem se svira izvrsna country glazba, a oni s countryjem nemaju nikakve veze. Ali zato imaju s Isusom Kristom, imaju s kršćanskim metalom! Zato sam ih i pozvao u 190.-tu emisiju kršćanskog rocka i to baš u ovo adventsko vrijeme, u vrijeme iščekivanja ponovnog Gospodinova dolaska, da probude sve spavače, da otjeraju san s očiju, da se posvuda sveti Ime Isusovo!

A Ti, ukoliko ne uspiješ noćas u 22.30 poslušati emisiju,  spoji se na youtube i naknadno poslušaj

  Oni rokaju za Gospodina – 190. emisija kršćanskog roka

ili samo klikni niže…