Donosimo vam novosti, zanimljivosti, Božiju riječ ... i puno toga što život znači!

Hodočašće u HildesheimNa Duhovski ponedjeljak okupili su se hrvatski katolici iz Sjeverne Njemačke na 37. hrvatskom hodočašću Mariji, Majci Crkve u katedrali u Hildesheimu. Zajedno s oko 450 hodočasnika i voditeljima misija iz Regije Sjever Hrvatske inozemne pastve u Njemačkoj.

U ovom marijanskom svetištu Hrvati katolici zahvalili su Majci Božjoj, kraljici Hrvata, za sve što je učinila i čini za svoj hrvatski narod.

Hodočašće u Hildesheim

Misno slavlje predvodio je Tomislav Markić, nacionalni ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.
Ravnatelj Markić je u propovijedi pojasnio značenje Duha Svetoga za nastanak i život Crkve te na primjerima iz objave i tradicije pokazao važnost Duha Svetoga u životu vjernika, kao i ulogu blažene Djevice Marije, koju častimo naslovom Majke Crkve.
Na hodočašću su sudjelovali vjernici iz misija u Hamburgu, Berlinu, Neumünsteru, Göttingenu, Hannoveru i Kasselu zajedno sa svojim svećenicima, časnim sestrama iz Hamburga i trajnim đakonom iz Berlina, odakle je došla i velika skupina ministranata. Misno slavlje glazbeno je oblikovao Misijski zbor iz Hamburga pod vodstvom s. Jasne Matić.
Prije misnoga slavlja mnogi su pristupili sakramentu pomirenja, a za to su vrijeme vjernici sudjelovali na pobožnosti križnoga puta.
Hodočašće je završilo okupljanjem i zajedničkim ručkom u dvorani “Veranstaltungszentrum” u Hildesheimu, uz zabavnu pratnju glazbene skupine Trend.

Bog je Ljubav!

Na Duhovski ponedjeljak Crkva slavi blagdan Marije Majke Crkve, koji nas posebno poziva na promišljanje o ulozi Marije u Crkvi.

Marija je na svoj način iskazala vječnu Božju dobrotu i majčinstvo koje je u njemu sadržano – jer Bog je zapravo ponajprije Ljubav, pa je u tom smislu i Otac i Majka. To iskonsko majčinstvo Boga Oca otkriva se i djeluje na očit način u liku i djelovanju Žene koju je Bog već u Knjizi postanka najavio kao Majku Spasiteljevu.

Hodočašće u Hildesheim

Svečano misno slavlje…