Donosimo vam novosti, zanimljivosti, Božiju riječ ... i puno toga što život znači!

FRANKFURT AM MAIN: U uskrsnom dvobroju „Žive zajednice“ pročitajte razgovor s o. Antom BobašomIz tiska je izašao uskrsni dvobroj „Žive zajednice“, za ožujak i travanj, glasila hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj, koji od rujna 1978. izlazi u u izdanju Hrvatskoga dušobrižničkog ureda u Frankfurtu na Majni. Na naslovnici je vitraj u koru crkve Sv. Josipa u Herrenbergu „Krist u slavi nebeskog Jeruzalema“, kojeg je izradio prof. Albert Birkle iz Salzburga.

Od vijesti iz Crkve u svijetu ističu se pozivi pape Franje na molitvu i post za zustavljanje rata Ukrajini, a na to potiču i hrvatski biskupi u Repubilici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. „Svaki rat naš svijet učini gorim od onoga kakvog je zatekao. Rat je neuspjeh politike i čovječanstva, sramotna predaja, poraz pred silama zla“, podsjetio je papa Franjo na riječi iz enciklike „Fratelli tutti“. Tu je i priopćenje s XXIV. redovitoga godišnjeg zajedničkog zasjedanja BK BiH i HBK, održanog u Mostaru, na kojem je bilo riječi i o hrvatskoj inozemnoj pastvi.

U uskrsnom dvobroju je razgovor s o. Antom Bobašom, svećenikom dominikancem, kršćanskim rock glazbenikom i voditeljem emisije kršćanskog roka pod naslovom „Da se jednom zajedno nađemo na vječnom koncertu”.

Tu su i vijesti iz hrvatskih katoličkih misija (HKM) i zajednica (HKZ) u Njemačkoj, od kojih se ističe iscrpno izvješće o održanim u veljači područnim sjednicama hrvatskih pastoralnih djelatnika s delegatom za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivicom Komadinom. Održano je pet sjednica, a na jednom dijelu sjednica je sudjelovao i nacionalni ravnatelj dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. vlč. Tomislav Markić. Predavanje pod nazivom „Lukina teologija beženstva prema Lk 20,34-36 – Usporedba s 1 Kor 7 i Mt 19“ održala je dr. Valentina Sudić. U više je hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj slavljeno Stepinčevo, o čemu se također može opširnije čitati u novom dvobroju.

Više pogledajte OVDJE

Prva stranica intervjua s p. Antom Bobašem je ispod,  a ako želite pročitati intervju u cijelosti preuzmite PDF dokument