Donosimo vam novosti, zanimljivosti, Božiju riječ ... i puno toga što život znači!

Obavijesti za Prvu pričest i Sv. Potvrdu u 2020-oj

 

Datum sakramenta Prve Pričesti – 16. svibnja 2020. godine.

Datum sakramenta Svete Potvrde – 21. ožujka 2020. godine.

 

  • Krizmanici će svoje Uspomene primiti na sam dan slavlja Sv. Potvrde.
  • Prvopričesnici će svoje Uspomene primiti nakon svoje prve ispovijedi.
  • Prvopričesnici će imati svoju Prvu Ispovijed dan prije Prve Pričesti.
  • Isti dan će se podijeliti prvopričesničke haljine, koje treba vratiti nakon dana Prve Pričesti. 

 

Oba slavlja fotografirati će foto-studio Vitora & Miguela Goncalesa, koji će potom objaviti fotografije i snimku slavlja na svojoj web-stranici kako bi roditelji prvopričesnika i krizmanika mogli odabrati koje fotografije žele i u kojem formatu, kao i žele li snimku slavlja ili ne. Svoju narudžbu onda šalju u foto-studio gdje preuzimaju fotografije i plaćaju svoju narudžbu.
Web-stranica: http://victor5.magix.net
E-mail za narudžbu: foto-vg@web.de
Tel: 040 439 1759
Mob: 0170 872 0126
Adresa: Hoffstr. 32, 21079 HAM

 

Molimo sve prvopričesnike koji nisu kršteni u HKM Hamburg neka donesu krsni list ili potvrdu o krštenju (datum izdavanja jednog od ovih dokumenata treba biti mlađi od 6 mjeseci).
Molimo sve krizmanike koji nisu kršteni u HKM Hamburg neka donesu krsni list ili potvrdu o krštenju (datum izdavanja jednog od ovih dokumenata treba biti mlađi od 6 mjeseci).
Isto tako, kumovi krizmanika moraju donijeti potvrdu o svim svojim primljenim sakramentima. Kum mora biti kršten, primio Svetu Pričest, krizman i ako je oženjen, mora biti crkveno vjenčan. Ako osoba živi samo u civilnom braku, ali nije crkveno vjenčana, ili ako je razvedena i ponovno civilno vjenčana, ali brak nije crkveno poništen, to ga/nju diskvalificira i ne može biti krizmani kum. 
Neposredno uoči slavlja sakramenta Sv. Potvrde i Prve pričesti ovdje ćemo iznijeti i daljnje informacije o probama i ispovijedima za prvopričesnike i krizmanike.