Donosimo vam novosti, zanimljivosti, Božiju riječ ... i puno toga što život znači!

Aktualne obavijestiBraćo i sestre, evo već skoro dvije godine funkcioniramo u uvjetima epidemije i uspješno održavamo epidemiološke mjere. Nijedna naša sv. misa ni sakramentalno slavlje nije postalo žarište zaraze. Možemo reći kako se u praksi pokazalo i dokazalo da vjerska slavlja ne predstavljaju rizik po javno zdravlje.

Nažalost, uslijed rastućeg broja zaraženih i umrlih koji se svakodnevno raste, kao i novih sojeva COVID-19 virusa, sadašnje mjere se više ne smatraju dovoljnima. Tako je na razini Biskupije donesena odluka neka se s početkom Došašća epidemiološke mjere za misna slavlja, kao i bilo koju drugu vrstu vjerničkog okupljanja, usklade s mjerama već na snazi u svakom drugom javnom prostoru.

Drugim riječima, od ponedjeljka, 29.11., vjernici na ulasku u crkvu nedjeljom i na zornice, kao i ulazeći u Misiju, bilo da je riječ o župnom uredu ili kapelici za krštenja i ispovijed, moraju predočiti Covid potvrdu kojom dokazuju da su cijepljeni ili preboljeni COVID-19, ako nemaju potvrdu onda mogu predočiti vrijedeći PCR test ili (brzi) antigenski test. Predočenu potvrdu ili test ćemo onda evidentirati i držeći se vrijedećih zakona o zaštiti privatnosti pokazati samo za to ovlaštene državne službenike ako nam se dogodi inspekcija ili ako izbije zaraza.

Molimo vas za razumijevanje. Crkva ne bi trebala biti mjesto za izražavanje političkih stavova ni bojište za politizirane teme što je ovo očito postalo. Za nas u Misiji poštivati i ove najnovije epidemiološke mjere nije pitanje izbora, svakako ne ako želimo nastaviti slaviti sv. mise za hrvatske vjernike, kao i biti na raspolaganju za podijeljivanje ostalih sakramenata.

Od ponedjeljka, 29. studenog, započinjemo s misama zornicama u 6:00h ujutro, u katedralnoj crkvi Svete Marije kroz tjedan od ponedjeljka do subote (nedjeljom nema zornica).

Sva parkirna mjesta okolo su nam na raspolaganju, tako da u tom vremenu od 6:00h do 7:00h ujutro ne bi trebalo biti problema s parkiranjem.

Dok traju zornice nema večernjih misa u kapelici Misije, ali kao i prošle godine svako poslijedpodne kroz tjedan, od 17h do 20h, na raspolaganju smo vam za Božićnu ispovijed.

Blagoslov obitelji će se odvijati kao prošle godine. Možete se prijaviti online na linku koji možete naći na web-stranici Misije ili preko upisnice koji možete dobiti kod sestre Janje. Alternativa jest blagoslov obitelji nakon svake nedjeljne mise – samo ponesete svoj obitelji križ i ostanete u klupi.

Podsjećamo da se na liturgijskim slavljima moraju nositi medicinske maske, preporučeno FFP2 ili KN95/N95 maske.

Na sve svete mise, koje se ne slave u kapelici naše Misije, treba se prijaviti preko naše misijske web stranice ili (za starije od 65 godina) telefonom u Misiju. Ograničeni smo na najviše 100 vjernika po sv. misi.

Linkovi za online prijave za nedjeljne sv. mise objavljuju se na web-stranici Misije i postaju aktivni svaki ponedjeljak u 20:00h.

——————————————————————–

U ovim novim okolnostima slavljenja sv. mise u skladu s epidemiološkim mjerama uspjeli smo dogovoriti nekoliko termina nedjeljom za misno slavlje:

a) sv. misa u crkvi St. Olaf u 12h

b) sv. misa u Mariendom u 15h

c) sv. misa u Wilhelmsburgu u 16:00h – KROZ SRPANJ I KOLOVOZ NEMA MISE U WILHELMSBURGU

e) sv. misa u Schneverdingenu svake prve nedjelje u mjesecu, a u Lüneburgu svake druge nedjelje u mjesecu – NE ODRŽAVA SE KROZ SRPANJ I KOLOVOZ

Ne ustručavajte se javiti nam ako netko završi u bolnici i zamoli bolesničko pomazanje.