Niz sitnih događaja čine naš život, učinimo sve da budu vrijedni sjećanja!

833. rođendan Hamburške luke (16.-18. rujna 2022.) – zemlja partner: HrvatskaHAMBURG: Hrvatsko partnerstvo na Rođendanu Hamburške luke 16.-18.09.2022.

Generalni konzulat Republike Hrvatske iz Hamburga u svom propćenju za javnost od 15.  rujna ističe:

„Sutra, 16. rujna, u Hamburgu ponovno počinju svečanosti Rođendana Hamburške luke, bolje poznate pod imenom Hafengeburtstag Hamburg, koje tijekom tri dana svake godine posjeti više od 1,5 milijuna posjetitelja. Ove godine se obilježava 833. obljetnica od osnutka luke Hamburg, a cjelokupnoj manifestaciji zemlja partner po prvi puta je Hrvatska.

saznajte više

HAMBURG: Međunarodna ekumenska pobožnost u crkvi Sv Mihaela u Hamburgu otvorila 833. Rođendan Hamburške luka na kojoj je ove godine zemlja partner Hrvatska – 16.-18. rujna 2022.

 

Za sve koji su uhvaćeni u mrežu straha pred nadolazećim vremenom; za sve poginule i nestale u ratovima, za preminule od korona virusa i za sve mornare koji su preminuli na morima diljem svijeta, ovim riječima je pater Anto Bobaš, redovnik Dominikanskog reda i voditelj Hrvatske katoličke misije u Hamburgu uputio molitvu na međunarodnoj ekumenskoj molitvi u crkvi Sv. Mihaela.

Brojni vjernici koji su se okupili u baroknoj crkvi u središtu Hamburga imali su priliku upoznati Hrvatsku zajednicu na sjeveru Njemačke, koja zajedno s predstavnicima hrvatske diplomacije u Njemačkoj, veleposlanikom Gordanom Bakotom i generalnim konzulom Kristijanom Tušekom su nazočili toj ekumenskoj molitvi. Pozdravnu riječ je uputio Senator za gospodarstvo grada Hamburga Michael Westhageman, koji je prije svega istaknuo prijateljstvo Hamburga i Hrvatske kao i čitav niz aspekata koje povezuje dvije nautičke zemlje.

saznajte više